Backpacking India: călătoria noastră la Delhi

Am zburat spre Delhi, pregătindu -ne pentru cel mai rău tip de agitație. Aceasta ar fi cea de -a treia oară când am făcut backpacking India și, într -un fel, în cele două vizite anterioare, ne -am ocupat să evităm acest oraș infam și haotic. Chiar și veteranii din India ne -au spus că Delhi este epitomul a tot ceea ce este rău în India.

Este o populație imposibil de ambalată, plină de sărăcie, proxenete și poluare putrid. Un oraș bolnav, nesanitar înmuiat în fum, slime și sex. O catastrofă haotică prinsă în agitația criminalității și a corupției. Un iad neajutorat de hărțuire haotică, hărțuire și holling. Un dezastru dens dens, plin de murdărie, boli și deformități.

Acesta este Delhi, ni s -a spus. Acesta este sfârșitul lumii … și ne -a plăcut!

Ne -am întors India! Nick comandând niște suc proaspăt stoarse pe străzi din Delhi
Aterizând pe asfaltul pe Aeroportul Internațional Delhi, am fost deja pregătiți pentru cel mai rău. Dar doar a fi din nou într -un mare oraș poluat din India, s -a simțit paradoxal ca un suflu de aer curat. Aterizarea în India se simte întotdeauna ca și cum ai fi aruncat într-o picătură de călătorii adevărate. Lucrurile vin la tine din toate unghiurile și, dacă ești gata pentru asta, face ca una dintre cele mai interesante țări să călătorească.

A descrie India cu un flux nelimitat de aliterații adjective înseamnă a -l descrie în venă. În India, acel haos care te determină să distragi devine ceva pe care îl dorești mai degrabă, apoi disprețuiești. Oamenii ne întreabă de ce călătorim în India atunci când este atât de nesimțit de diferit, dar nu este motivul pentru care toată lumea călătorește? Să găsești ceva diferit de casă? Pentru a găsi ceva nou și interesant, sau pentru a scăpa doar de normalitatea de muncă și de un somn, de multe ori, în care de multe ori ne cădem acasă?

Capre pe drumul de pe avionul de la Kathmandu la Delhi
Cu toții avem nevoie de ceva diferit uneori, ceva care să ne șocheze simțurile și Daroiece și am văzut câteva lucruri nebunești în timp ce am făcut rucsac în India. Am văzut procesiuni de nuntă frumoase, cu orchestre complete, opriți traficul timp de ore. Am văzut că unii dintre cei mai săraci oameni din lume își oferă prânzul turiștilor bogați.

Am văzut doi câini care se luptă cu o mână umană tăiată și am văzut că o vacă dă naștere pe stradă. M -am gândit că am văzut totul, până într -o zi, în timp ce mergeam pe străzile din Delhi, am fost șocați de o oprire ca o fată adolescentă fără adăpost pe lângă noi. Din păcate, acesta este un lucru pe care îl vedem tot timpul în India, așa că nu ea ne -a surprins. Fata se plimba întâmplător, trăgând în spatele ei un câine plin, mort, mort. A traversat strada fără să se uite și tot traficul s -a oprit pentru ea, în timp ce trase cadavrul rigid și blând pe una dintre cele mai aglomerate străzi din Delhi.

Inițial, ne -am gândit că merge doar pe sărac animal în jurul orașului ca un animal de companie umplut, până când a ajuns în cealaltă parte a drumului și a ridicat -o într -o cutie de gunoi înainte de a dispărea în spatele traficului care a urmat. Eu și Daroied am părut a fi singurii oameni treptați de această scenă morbidă. Alții au mers pur și simplu despre serviciul lor cu mult mai mult decât o privire curioasă. Am numit câinele de companie Rigamortis Rex și ne vom aminti pentru totdeauna de procesiunea lui din păcate, din păcate, necredincioasă, care ne -a trecut în centrul orașului Delhi.

Un vânzător de dovleac lateral, Delhi, India
Verificarea fructelor și legumelor proaspete pe o piață din Delhi, India
Tinerii școlii din spatele unui ciclu Rickshaw, Delhi, India

O vacă pe străzile Delhi – o vedere foarte normală în India
Delhi era sigur haotic, dar printre toate zgomotele și poluarea, există oameni din care am putea învăța cu toții. Bărbații care fac doi dolari pe zi cu bicicleta cetățeni printr -un labirint amețitor de trafic și smog încă zâmbesc și vă fac valuri în timp ce bâlbâie. Păstrătorii de magazine care își petrec ziua pe stradă încercând să -i îngrijească pe potențiali clienți în magazinul lor, se ocupă de respingere ca campioni.

Clienții nu mormăiesc în mod regulat nici o mulțumire, în timp ce deținătorul magazinului zâmbește și își aruncă capul cu un „bine” de bază. Și străini compleți se confruntă cu tine doar pentru că sunt curioși și prietenoși. A fost unul atât de străin pe care l -am întâlnit în afara unui templu sikh care ne -a amintit cu adevărat de ceea ce este grozav în India.

Ne -a văzut curioși aruncând o privire prin porțile de afară, făcând fotografii cu structura masivă, elaborată, când s -a grăbit cu emoție să ne invite. Ne -a arătat unde să ne punem pantofii și să ne spălăm picioarele înainte de a urca scările spre sala de rugăciune . El mi -a conectat o bandană pe capul meu și mi -a explicat de ce sikhii ating podeaua căilor de intrare înainte de a intra în templele lor. S -a așezat cu noi și a explicat ce a indicat toată muzica și de ce oamenii se roagă unei cărți masive cocoțate pe un pat într -o cutie de sticlă.Nick cu noul nostru prieten care se îndreaptă în templul sikh, Delhi, India
În interiorul frumosului templu sikh, Delhi, India

Cartea de Aur la care se roagă poporul sikh. Delhi, India
El ne -a grăbit afară și în bucătărie într -o clădire separată, unde o mulțime de oameni au pregătit Dahl, Veg Curries și Chapattis pentru un prânz care trebuia să hrănească până la 90.000 de oameni, gratuit. Un prânz pe care templul Sikh îl servește zilnic și face acest lucru cu donații și munca voluntară. El a explicat că sikhilor nu le pasă ce religie, rasă sau credință puteți fi, toată lumea trebuie să fie permisă să mănânce și toată lumea trebuie să fie permisă să intre în templele lor celebre frumoase. La sfârșitul „turului” său energic, în loc să ne ceară bani, a ieșit pe stradă și a revenit cu 3 ceaiuri și un cadou pentru noi. O imagine holografică a lui Om (pace sanscrită) pentru ca noi să ne agățăm pe peretele nostru. Cu asta, el a clătinat puternic mâinile și și-a purtat la revedere din cap, apoi a plecat înapoi în adâncul Indiei.

Un voluntar la Templul Sikh amestecând un TVA masiv de Dahl pentru prânz. Delhi, India
Voluntari la templul Sikh care taie legume pentru prânz. Delhi, India

În loc să părăsim templul, am luat o decizie de a ne întoarce în bucătărie și de a ajuta la rularea Chapattis (pâine subțire în stil indian), am petrecut mult mai mult de o oră la masa Chapatti până la începutul prânzului, moment în care ne -am așezat cu indienii Pe podea, a mâncat curry și pâine gustoase cu mâinile goale și am discutat mici despre Canada și călătoriile noastre cu oamenii prietenoși și zâmbitori din jurul nostru.

Pâine cu chapati cu radose cu ceilalți voluntari la Templul Sikh, Delhi, India

Ne -am bucurat cu adevărat în timpul nostru în Delhi – și este posibil să fim unii dintre singurii oameni care au spus asta vreodată! Era un oraș foarte tipic indian, cu oameni prietenoși. Încercam să decidem unde să alegem Crăciunul și am venit cu orașul „roz”: Jaipur. Deci, ne -am urcat într -un tren și ne -am îndreptat spre specificarea Rajasthanului.

Ghid de rucsac bugetar către India

Bloguri de călătorie din India

Imi place? Ia! ?

Disclaimer: Caprele pe drum sunt un partener Amazon și, de asemenea, un afiliat pentru alți retaileri. Acest lucru indică că câștigăm comisioane dacă faceți clic pe linkuri de pe blogul nostru și cumpărați de la acești comercianți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Biscocho Haus: De la biscuiți la companie din Iloilo City, Filipine
Next post TRAVEL and THE ART OF losing friends