Cafe de Lipa: Revigarea Gloriei Kapeng Barako în Batangas, Filipine

a fost ca și cum cineva mi -a înțepat inima cu adevărat săracă când s -a deschis primii Starbucks din Batangas – dacă numai ei oferă Kapeng Barako ca tribut pentru țara în care stau stau în picioare pe.

Am crescut în Batangas, când finanțarea cafelei din Filipine, iar Kapeng Barako a fost o parte considerabilă a copilăriei mele. De fiecare dată când nu aveam carne sau legume de mâncat, bunicul meu ar fi luat doar cafea, precum și să -și toarne câteva pe farfurii, înecând orezul. Aceasta a fost o masă totală pentru noi.

Copiii au evitat acea parte a instituției noastre în care au stat copaci de cafea când florile lor vor începe să înflorească. Parfumul puternic al florilor de cafea a fost la fel de mult pentru noi să ne descurcăm, precum parfumurile de iasomie concentrate puternice. Oh, exact cum mi -a fost dor de mirosul acela!

Și aproape în fiecare săptămână, mama m -a dus pe piața publică, precum și în minte să mă magnetizez de aroma soiurilor de munte de boabe de cafea – unele erau măcinate, unele erau fasole completă. O astfel de păcat încât, de fiecare dată când merg pe piața noastră astăzi, abia văd aceste grămezi, precum și cafea abia miros. Doar pe baza observației mele, au dispărut aproape total de pe piața noastră. Sau poate că o mulțime de magazine de cafea au fost doar împinse pe benzile interioare.

Când Starbucks, precum și alte cafenele au pătruns pe piața Batanganului, precum și a prosperat, a existat un tip specific de nefericire care m -a umplut. Era tipul de nefericire pe care l -ar fi simțit când își dă seama că tinerețea lui a dispărut în bine.

Într -o călătorie recentă la Batangas, am identificat o cafenea de -a lungul San Carlos Drive. La fel ca în acel magazin de cafea plutește acel parfum din acele momente de tineret pe care le dorisem.

Eram singurii clienți la acea vreme. Prima percepție pe care am avut -o a fost că magazinul arăta ca Starbucks din Figaro. Cu toate acestea, bijuteriile lui Cafe de Lipa nu pot fi descoperite pe pereții săi, precum și decoruri, totuși meniul.

Ce este acoperit în acest ghid?

Istoria Kapeng Barako
Cafe de Lipa
Hoteluri de top, precum și stațiuni din Batangassearch pentru mult mai multe stațiuni Batangas!

Mai multe idei pe YouTube ⬇️⬇️⬇️ Postări legate de:

Istoria Kapeng Barako

Pentru noi să apreciem mult mai bine valoarea Kapeng Barako din Batangas, în special Lipa, să aruncăm o privire rapidă asupra istoriei sale.

Potrivit Consiliului Național de Progrese Coffetive, prima cafea din Filipine a fost introdusă în LIPA, Batangas de către un călugăr franciscan spaniol în 1740. De la climatul plăcut al Lipa, precum și un sol fertil, a sfârșit rapid un produs de top. Cultivarea cafelei, în cele din urmă, s -a răspândit în orașele vecine Tanauan, Ibaan, San Jose, Taal, precum și Lemery. Până în anii 1860, Batangas exporta deja cafea în America prin San Francisco. Ulterior, a ajuns pe piața europeană atunci când canalul Suez a fost deschis formal.

Deși Batangas, în ansamblu, a crescut la faimă ca cultivator principal al cafelei din țară, piața cafelei a fost deosebit de înfloritoare în LIPA. De fapt, potrivit site -ului oficial al orașului Lipa City, piața a crescut atât de mult, încât LIPA a sfârșit a fi cea mai bogată municipalitate din Filipine în acea perioadă, cu un câștig anual de P4 milioane. La 21 octombrie 1887, regina Regent Maria Christina din Spania, a acordat municipalității Lipa Cityhood. Apoi a fost înțeles ca „Villa de Lipa”.

În 1876, Amadeo, Cavite a început să crească copaci de cafea, după ce a văzut succesul Batanguenosului. În ciuda acestui fapt, Lipa a continuat să regimeze ca centru pentru cultivarea cafelei din țară. La vremea respectivă, Batangas Barako a comandat de aproape cinci ori costul boabelor de cafea din alte părți din Asia.

Cafe de Lipa

Aceștia afirmă că primele răsaduri de cafea din Filipine au fost plantate de clanul Macasaet. În timp ce Kapeng Barako a văzut ascensiunile, precum și scăderile producției în Batangas, macazaetele au continuat să crească, precum și să preia cafea. Acest lucru a fost păstrat, adus, precum și susținut de Jose Mercado, descendent direct al familiei Macasaet. Jose a dezvoltat o cafenea care nu numai că o folosește pe Kapeng Barako ca componentă, cu toate acestea, o campionează.

Ramura principală a Cafe de Lipa din Lipa City
Produsul principal al lui Cafe de Lipa este Barako Joe – prepararea lor tradițională. Este oferit fierbinte sau înghețat. Așteptați -vă să fie puternic (și să dea cu piciorul).

De asemenea, oferă alte cafele fierbinți, precum și înghețate, numite Perfezza, inclusiv Cappuccino, Caffe Latte, Caffe Mocha, precum și Caffe Macchiato. Dacă vă aflați într-o cafea mixtă cu gheață, atunci aveți o ceașcă de ceva așa-numita alegere celulotă-ciocolată albă, mocha întunecată, căpșuni, precum și creme, precum și multe altele.

De asemenea, sunt disponibile produse de patiserie, cum ar fi Tableya Revel Bar, precum și Barako Bar umed. Dacă doriți să luați bunătatea cafelei de casă, este posibil să puneți mâna pe câteva dintre pachetele lor de cafea, precum și să împărtășiți aceste fasole cu gospodăria dvs., precum și cu prietenii.

Meniul lui Cafe de Lipa
Tableya Revel Bar de la Cafe de Lipa
Băuturi amestecate cu gheațăprecum și produse de patiserie
Pachetul Kapeng Barako al Cafe de Lipa
Modul în care sunt furnizate sucursalele lor, precum și produsele, nu sunt extrem de departe de rivalii săi străini. Chiar și gustul cafelelor lor înghețate, precum și cafelele amestecate cu gheață sunt oarecum similare cu cele pe care le descoperim în mod normal la Starbucks, Figaro sau fasolea de cafea. Cu toate acestea, Cafe de Lipa este deținută de filipinezi, precum și nu a încetat să lucreze pentru a-și integra rădăcinile, așa cum se confruntă cu Giganții din întreaga lume. Kudos pentru ei pentru că încă a împins -o pe Kapeng Barako la o generație care pare să o fi uitat aproape complet.

Aceasta nu este o postare sponsorizată.

Hoteluri de top, precum și stațiuni din Batangas

Conform scorurilor de evaluare AGODA.

Oyo 120 Balai Sofia. Inspectați tarifele și disponibilitatea! ✅

Acuaverde Beach Resort & Hotel Inc. Inspectați tarifele și disponibilitatea! ✅

Virgin Beach Resort. Inspectați tarifele și disponibilitatea! ✅

NDN Grand Hotel. Inspectați tarifele și disponibilitatea! ✅

Palm Beach Resort. Inspectați tarifele și disponibilitatea! ✅

Cintai – Hotelul Coritos Garden. Inspectați tarifele și disponibilitatea! ✅

Căutați mult mai multe stațiuni Batangas!

Mai multe idei pe YouTube ⬇️⬇️⬇️

Postări asemănatoare:

Bulalo: Supa de semnătură din Batangas, Filipine

Cafe Milflores: Unde să mănânci în Batangas City, Filipine

CASA RAP: Avantajele gătitului lent în Batangas, Filipine

Kainan Sa Dalampasigan: Unde să mănânci în Nasugbu, Batangas

Lomi King: Unde să mănânci în Lipa, Batangas, Filipine

9 feluri de mâncare unice Batangueno pe care trebuie să le încercați

Cafenea la fermă: unde să mănânci în Taal, Batangas

5 rețete Pinoy pentru Crăciun și Revelion (Noche Buena & Media Noche Food Idei)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post HOW TO get around THAILAND ON THE affordable
Next post 13 simple travel suggestions for a Stress-Free trip