De ce sunt atât de proști backpackers în sud -estul Asiei?

Postat: 19/01/2012 | 19 ianuarie 2012

Dragi backpackers din Asia de Sud -Est,

Trebuie sa vorbim. Te iubesc. Într -adevăr, da. Sunt un backpacker de mult timp. Îmi place să fiu unul și probabil mă voi considera unul pentru mult timp. Dar, în timp ce am făcut rucsac prin Asia de Sud -Est în ultimele luni, am observat un comportament deranjant despre care trebuie să vorbim cu adevărat.

Să fii contondent: De ce te comporti atât de prost uneori?

Întreb pentru că sunt un prieten îngrijorat. Se pare că atunci când mulți dintre voi zburați în Asia de Sud-Est, vă verificați inteligența la poarta de îmbarcare și decideți că riscarea vieții dvs. în urmărirea emoției beat, alimentate de alcool, este un lucru inteligent de făcut.

Și asta mă preocupă cu adevărat.

Pentru început, să vorbim despre Vang Vieng, Laos. Acum, nu pot merge pe o stradă din Asia fără să mă lovesc într -un rucsac purtând cămașa aia „Am mers tubul în Vang Vieng”. Și când o văd, mă întreb, de ce pe pământ ai crede că săriți într -un râu superficial, în timp ce beți este o idee bună?

Douăzeci și doi de oameni au murit doar anul acesta. Ai putea ajunge ca acest tip care tocmai a murit. Sau tipul din acest videoclip care și -a deschis capul:

Există și acest tip. Și el. Si ea.

Și acestea sunt doar exemplele pe care le -am găsit pe prima pagină a Google!

Adică, serios, dacă ne -am întoarce acasă și i -am spus: „Hei, omule, să mergem să ne îmbătăm și să sărim într -un râu superficial. Oh, și dacă ceva nu merge bine, nu există niciun spital adevărat pentru a primi ajutor. Va fi distractiv! ” Cum ai reacționa?

Te -ai uita la mine ca și cum aș fi nebun. Și pe bună dreptate.

Aceasta nu este o idee bună. Nimic despre asta nu pare de la distanță ca o idee bună. Nimic. Nu este nimic în neregulă cu a te îmbăta pe un râu leneș sau de a petrece la barul lângă un râu. Heck, crack -mă deschide o coronă și mă înscrii pentru ambele. dar asta? Prostesc.

Există, de asemenea, ceva numit „The Death Slide” lângă acest râu. A primit numele din cauza tuturor oamenilor care au murit folosindu -l, ceea ce duce la întrebarea – de ce oamenii sunt suficient de proști pentru a -l folosi?!

Oamenii spun că este o tragedie când se întâmplă ceva groaznic în Vang Vieng. Nu. O tragedie este un accident de mașină sau o casă care arde. Ceea ce se întâmplă în Vang Vieng este trist, dar este pur și simplu darwinism. Nu am nicio simpatie pentru cineva care decide să facă acest lucru și să fie rănit. Când te joci cu focul, vei fi ars. Și din moment ce ești prietenul meu, nu vreau să te văd că te arzi.

Și în timp ce suntem pe acest subiect, să vorbim despre foc.

Îmi place focul la fel de mult ca următoarea persoană. Există ceva primordial în acest sens, dar nu -mi place să mă pun în situații în care voi fi ars. De ce tu? De -a lungul Asiei, văd backpackers sărind „funia de foc”. Știi, frânghia pe care localnicii se aprinde cu benzină și te -ai sărit de parcă am fi în clasa a V -a și jucăm dublu olandez.

Iată o versiune îmblânzită a ceea ce se întâmplă cu unii oameni:

S -ar putea să fiți cel mai bun roper din lume, dar tipul beat care decide să vă alăture s -ar putea să nu fie. În timp ce săriți frânghia, o grămadă de bețivi decid să vă alăturați și destul de curând, vă aflați pe pământ îndepărtați de foc, în speranța de a nu vă arde fața. Am urmărit recent un tip să -i înfășoare frânghia în jurul brațului. Toată pielea a ars, iar el a fost grăbit la spital. Am văzut oameni căzând pe frânghie și își ard fața, părul și hainele. Am urmărit oamenii să călătorească pe frânghie și să aterizeze în benzină.

Fire + alcool + bețivi la întâmplare = idee proastă.

O arsură de gradul doi nu este amintirea pe care doriți să o păstrați din Asia de Sud-Est.

În cele din urmă, să discutăm despre capacitatea dvs. de a conduce o motocicletă – sau lipsa acesteia. Oriunde mă duc, văd oameni cu răni: picioare bandajate, arsuri uriașe de evacuare pe viței și membre rupte. Când întreb ce s -a întâmplat, este de obicei același răspuns. „Am intrat într -un accident de motocicletă.”

Înapoi acasă, nu ai conduce fără licență, așa că din nou, de ce o faci aici? Sigur, bicicletele au motoare mici de 150 CC și sunt destul de lente. Pe un drum frumos și ușor, nu ai avea probleme.

Dar conducerea în Asia nu este ca și cum ai conduce înapoi acasă. Aici, șoferii depășesc oamenii pe drumuri minuscule cu o singură bandă, nu se uită, se opresc scurt și se accelerează ca și cum ar fi în NASCAR. Drumurile nu sunt în stare bună. De multe ori sunt vânt, abrupt, iau viraje ascuțite și sunt umplute cu găuri. Plus, besides the crazy traffic in Asia, you have to deal with all the other backpackers who decide it’s a good idea to rent a bike they have no idea how to ride.

I’ve seen too many crashes and near-misses here in Asia.

Sometimes I wonder, who the heck are you traveling with who lets you do these crazy things!?

Sure, I’ve done a number of stupid things while traveling. things I’m not going mention because my parents read this website, but I’ve never done anything stupid enough that it would jeopardize my life or health.

I love a good adventure, but I also like to be alive. These aren’t things you would do back home, so donNu le fac peste mări. Sigur, poate părea o idee bună la acea vreme. Majoritatea totul face atunci când ești beat. Dar când sfârșești ca toți acei oameni din Laos, sau primești arsuri de gradul doi sau cicatrici dintr-un accident de bicicletă, dintr-o dată nu este o idee atât de bună, nu-i așa?

Tu esti prietenul meu. Îmi place să stau cu tine. Vreau să stau cu tine.

Dar putem tăia rahatul prost? Este incredibil de periculos și ne face pe toți să pară idioți beți.

Cu sinceritate,

Matt

Rezervați -vă călătoria în Asia de Sud -Est: sfaturi și trucuri logistice
Rezervați -vă zborul
Folosiți Skyscanner sau Momondo pentru a găsi un zbor ieftin. Sunt cele două motoare de căutare preferate, deoarece caută site -uri web și companii aeriene de pe glob, așa că știți întotdeauna că nu este lăsată nicio piatră neîncetată. Începeți cu Skyscanner mai întâi pentru că au cea mai mare acoperire!

Rezervați -vă cazarea
Puteți rezerva pensiunea dvs. cu Hostelworld, deoarece au cel mai mare inventar și cele mai bune oferte. Dacă doriți să rămâneți în altă parte decât o pensiune, utilizați Booking.com, deoarece acestea returnează în mod constant cele mai ieftine tarife pentru casele de oaspeți și hotelurile ieftine.

Nu uitați de asigurarea de călătorie
Asigurarea de călătorie vă va proteja împotriva bolilor, a vătămării, a furtului și a anulării. Este o protecție cuprinzătoare în cazul în care orice nu merge bine. Nu plec niciodată într -o călătorie fără ea, așa cum a trebuit să o folosesc de mai multe ori în trecut. Companiile mele preferate care oferă cel mai bun serviciu și valoare sunt:

Aripă de siguranță (pentru toată lumea sub 70 de ani)

Asigurați -mi călătoria (pentru cei de peste 70 de ani)

MedJet (pentru acoperire suplimentară de repatriere)

Căutați cele mai bune companii cu care să economisiți bani?
Consultați pagina mea de resurse pentru cele mai bune companii pe care să le utilizați atunci când călătoriți. Enistând toate cele pe care le folosesc pentru a economisi bani atunci când sunt pe drum. Vă vor economisi bani și atunci când călătoriți.

Vrei mai multe informații despre Asia de Sud -Est?
Asigurați -vă că vizitați ghidul nostru de destinație robust pe Asia de Sud -Est pentru și mai multe sfaturi de planificare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post CRUISE CULTURE: thoughts ON THE NATURE OF MASS tourism
Next post Paoay Church: A UNESCO Heritage site in Ilocos Norte, Philippines