Insula Phu Quoc, Vietnam: un mini ghid de călătorie

despre care ne -am lăsat în KEP, Cambodgia întrebându -ne cum ar trebui să atacăm următoarea etapă a călătoriei noastre în Vietnam. Am putea prinde un autobuz de transport lung spre Ho Chi Minh, dar ne -am săturat destul de mult de călătoriile lungi și transpirate cu autobuzul până la acea etapă a călătoriei noastre de 12 luni.

În schimb, am decis să facem un combo cu autobuz/feribot/avion care ne -ar duce prin intermediul paradisului insulei minuscule din Phu Quoc, în largul coastei de sud a Vietnamului. Și suntem atât de bucuroși că am făcut -o – pentru că poate am găsit doar cele mai bune plaje din Vietnam.

De ce să verifici Phu Quoc?

Phu Quoc este genul de loc în care te -ai putea bloca săptămâni întregi doar răcoriți într -un hamac. Pentru a fi sincer, nu există prea multe lucruri de făcut. Mai degrabă, există această atmosferă captivantă, tropicală, care pare să îngreuneze călătorii să plece. Ne -am petrecut zilele mâncând mâncare delicioasă de stradă, așezată pe scaune minuscule pe marginea drumului și să facem o croazieră pe scuterul nostru de la plajă până la plajă.

Phu Quoc este fără milă de turiști-nu veți găsi aici blocurile de apartamente urâte de înaltă creștere a NHA Trang. Nu există prea multă infrastructură turistică, ceea ce înseamnă că nu veți găsi aici marile pensiuni de petrecere. În schimb, veți reveni la elementele de bază cu câteva hamac și un fan.

Phu Quoc este puțin mai scump decât Vietnamul continental, având în vedere că totul trebuie să fie aruncat sau expediat în insulă. Dar există încă opțiuni bugetare pentru mâncare și cazare disponibile dacă arătați suficient de greu.

Am stat la Island Life Hostel, care nu avea aer condiționat, dar a compensat-o cu berile sale cu costuri reduse și atmosfera relaxată. De asemenea, a existat un magazin de închiriere de motociclete cu valoare bună, situat în mod convenabil alături! Un cuvânt de avertizare: Phu Quoc este extrem de fierbinte, așa că dacă te lupți cu căldura, atunci investește într -o cameră cu aer condiționat.

Cele mai bune plaje ale lui Phu Quoc

Plaja noastră preferată absolută de pe Phu Quoc a fost Sao Beach. Această plajă de nisip alb frumos, albă, este destul de izolată, dar asta o face atât de grozavă. Există câteva baruri laterale de plajă punctate de -a lungul țărmului, unde puteți angaja o umbrelă și un scaun de plajă pentru a vă bucura de un cocktail sau două în timp ce soarele alunecă sub orizont.

Plajele Cua Can și Ong Lang, situate chiar lângă celălalt, sunt, de asemenea, un lucru obligatoriu. Luați câteva beri și scăpați de căldură mergând pentru a înota în apa cristalină. Plajele sunt, de asemenea, destul de aproape de orașul Duong Dong, unde există câteva opțiuni de cazare cu costuri reduse, dacă nu vă place să stați într-un oraș aglomerat și „Meh”.

Angajarea unei motociclete pe Phu Quoc

Nu există aproape niciun public care să poarte Phu Quoc. Cu toate acestea, veți găsi grămezi de magazine de închiriere de motociclete/scutere punctate în jurul insulei. Puteți angaja motociclete pentru doar 8 USD pe zi (inclusiv căști). Fiți pregătiți să negociați, mai ales dacă închiriați mai mult de câteva zile. Cu cât închiriați mai mult, cu atât ar trebui să fie mai ieftin!

Traficul lui Phu Quoc nu este nimic asemănător cu Ho Chi Minh sau Hanoi. Insula este destul de liniștită în ceea ce privește traficul, așa că chiar și călăreții de motociclete pentru prima dată se pot deplasa fără prea multe probleme. Puteți cumpăra un rezervor de benzină pentru doar câțiva dolari – urmăriți sticlele de plastic cu benzină stând pe marginea drumului. Majoritatea plajelor insulei se află la o oră de mers cu mașina.

Un cuvânt de avertizare: Multe polițe de asigurare de călătorie nu vă acoperă pentru accidente de motocicletă, mai ales dacă nu aveți licență de motocicletă acasă. Verificați cu atenție politica!

Obținerea de la KEP (Cambodgia) la Phu Quoc

Am făcut ore de cercetare cu privire la cel mai rapid și mai ieftin mod de a obține de la KEP la Phu Quoc. Părea că avem 3 opțiuni:

Prindeți un microbuz de la KEP la Ha Tien, apoi faceți -ne propriul drum spre feribot către Phu Quoc (puteți găsi programul de feribot aici)

Prindeți un taxi până la graniță, apoi un moto-taxi la Ha Tien, apoi un feribot către Phu Quoc

Cumpărați un pachet de microbuz/feribot care ne -a dus de la hotelul nostru la Phu Quoc

A treia opțiune a fost mult mai ușoară și nu mult mai scumpă decât celelalte opțiuni, așa că am fost vândute! A însemnat că nu trebuie să ne facem griji cu privire la cumpărarea de bilete de feribot atunci când am ajuns în Ha Tien. Nici un stres în ceea ce privește găsirea digului de feribot sau lipsa feribotului cu totul.

Am cumpărat pachetul nostru de microbuz/feribot de la ANA Tours în KEP pentru aproximativ 20 USD de persoană. Nu am avut probleme, deși am citit recenzii mixte online. Un taxi ne -a colectat de la hotelul nostru, apoi ne -a renunțat la agenția de turism, unde am sărit pe un microbuz. Minormusul ne-a condus până la graniță, unde am completat formalitățile de trecere a frontierei, apoi am re-bord același microbuz.

Trecerea de frontieră a fost simplă. Am avut deja vizele noastre vietnameze (le -am organizat prin intermediul căminului nostru din Phnom Penh). Poate că trebuie să plătiți un couPLE de dolari în plus față de oficialii de trecere a frontierei. Ne -am dezamăgit să spunem că a fost o mită, dar asta a fost destul de mult.

După trecerea la frontieră, am fost renunțați la un mic restaurant din Ha Tien Port, unde am mers 30 de metri până la feribotul Superdong. Feribotul Superdong ne -a aruncat la Vong Beach, unde am prins un microbuz comun pentru aproximativ 30.000 VND (1,30 USD) până la Duong Dong. Nu există bancomate la doc, așa că aveți o mică schimbare gata! Apoi am cerut unui local să ne sune un taxi contorizat care ne -a dus la pensiunea noastră.

De asemenea, puteți cumpăra pachete de microbuz/feribot de la agenții de turism și pensiuni din Phnom Penh (în jur de 30 USD de persoană). Acestea vă vor duce prin Kampot și KEP.

Obținerea de la Phu Quoc la Ho Chi Minh

După câteva zile de croazieră pe scutere, așezându -se pe plajă, transpirând necontrolat și obținând primul nostru gust de o gamă uimitoare de mâncare vietnameză, ne -am îndreptat spre Saigon/Ho Chi Minh City.

Cel mai ieftin și cel mai convenabil mod de a obține de la Phu Quoc la Ho Chi Minh este să cumpărați un zbor cu Jetstar Pacific sau Vietjet. Combo -ul cu autobuzul/feribotul de la Phu Quoc la Ho Chi Minh este de obicei mai scump și durează mult mai mult! Puteți prinde cu ușurință un taxi către aeroportul Phu Quoc din cazarea dvs. de pe insulă. Din păcate, nu există nicio opțiune convenabilă de transport public pentru a ajunge la aeroport.

Vrei mai multă inspirație din Vietnam? Consultați aceste articole:

Unde să mergi în Vietnam – primele 11 locuri pe care nu vei dori să le ratezi!

10 fapte interesante despre Vietnam

Lucruri de făcut în Hanoi – primele 11 cele mai bune lucruri de făcut

Îți place acest articol? Ia!

Disclaimer: Caprele pe drum sunt un asociat Amazon și, de asemenea, un afiliat pentru alți retaileri. Acest lucru înseamnă că câștigăm comisioane dacă faceți clic pe linkuri de pe blogul nostru și cumpărați de la acești comercianți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Taking The MyTEFL Course: A complete guide
Next post Ce trebuie să faceți cu 7 zile în New South Wales