Jaipur, India – Explorarea orașului roz

„Cu toții călătorim mii de kilometri doar pentru a ne bucura de televizor și pentru a ne vedea undeva cu tot confortul casei și trebuie să vă întrebați, care este rostul asta?”

– Leonardo DiCaprio, plaja –

După Delhi ne -am îndreptat spre Jaipur, orașul roz Rajasthan. Am fost la Rajasthan o dată înainte și am petrecut timp în orașele mai mici, dar de data aceasta am rezervat un hotel minunat în afara orașului, unde trebuia să ne petrecem Crăciunul indian împreună. Am rezervat „suita penthouse” la ultimul etaj. A fost foarte grozav cu arcade și modele în stil maharajan, televizor prin satelit, un pat confortabil mare și chiar a avut încălzire pentru nopțile de deșert înghețate. Nu a fost exact o alegere bugetară a backpackerului, dar au fost sărbătorile, așa că ne -am aruncat!

Ne -am petrecut zilele în cea mai mare parte plimbându -ne prin labirintul ocupat al vechiului oraș cu ziduri Jaipur. Am explorat Palatul Hawa Mahal cu 365 de vitralii și am fost înfricoșați în fața celui mai mare cadran de soare din lume la aproximativ 27 de metri înălțime.

Vizualizarea lui Jaipur de la Palatul Hawa Mahal, India
Palatul Hawa Mahal, Jaipur, India
Daroiere își lipi capul dintr -una din cele 365 de ferestre de la Palatul Hawa Mahal, Jaipur, India
Cel mai mare Sundial din lume, Jaipur, India
Am verificat vechile moschei, temple, piețe de fructe și comercianți cu brățări. Am prins fotografii cu tehnicile lor de vârstă aplicate cu materiale moderne în fața fațadelor care se prăbușesc în vârstă de o mie de ani din Jaipur, rămășițe de o vârstă prosperă în Rajasthan.

Pantofi din piele de vânzare, Jaipur, India
Daroiere care se bucură de un chai în Orașul Vechi, Jaipur, India

Într-o zi am luat un tuk-tuk pentru a vedea câteva site-uri care erau departe să meargă. Am verificat masivul Fort Amber, în vârstă de 420 de ani, care a apărut la marginea unei faleze enorme. Am urcat peste două sute de scări pentru a ajunge la templul Ganesh, unde am folosit Dumnezeul prosperității o ghirlandă de gălbenele pentru a ne binecuvânta eforturi viitoare. Am terminat ziua liberă pe țărmurile unui lac privind la palatul plutitor, în timp ce soarele se scufunda jos pe cer. În fiecare seară ne -am întors la hotelul nostru și ne -am bucurat de unele dintre cele mai bogate și delicioase curry indiene pe care le -am avut vreodată, am gătit proaspăt fiecare comandă. Ne -am retrage apoi în camera noastră caldă, unde ne -am bucurat de televiziune și ne -am mâncat delicioase în patul nostru mare confortabil.

Oglinzi frumoase în interiorul Fortului Amber, Jaipur, India
Una dintre intrările în Fortul Amber, Jaipur, India
Daroiece cu unele femei din Punjab, Fortul Amber, Jaipur India
Palatul lacului, Jaipur, India

Daroiece luând un moment pentru a da înapoi la un templu în stil Maharajan, Jaipur, India
Vedere de la Templul Ganesh, Jaipur, India
Când a venit dimineața de Crăciun, ne -am trezit în jurul orei 9 dimineața și am cumpărat niște ceai dulce în camera noastră. Am sorbit chaiul fierbinte în timp ce am deschis cadouri pe care le -am obținut din Nepal. Lucruri de bază care au fost benefice pentru călătorii ca niște papuci calde, cămăși, pantaloni și bare de ciocolată.

Capre pe drum deschizându -se cadouri în dimineața de Crăciun, Jaipur, India
Bucurați -vă de un ceai delicios de chai în dimineața de Crăciun, Jaipur, India
În acea noapte, în timp ce familiile noastre se trezeau doar într-o zonă de timp diferită la jumătatea lumii, am avut sărbătoarea noastră de Crăciun. Pizza lui Domino! A fost chiar o clauză de Moș Crăciun, înmânând bomboane. Cu toate acestea, un Moș Crăciun slab, fără barbă, dar un Moș Crăciun. Am avut o pizza mare cu piper cu cocs și pâine de usturoi și am mâncat -o în interiorul restaurantului domino în stil indian decorat festiv. Și surprinzător a fost delicios. Nu -mi place Domino’s acasă, dar Domino în India este un deliciu sau poate a fost pentru că nu am avut o pizza adecvată atât de mult timp.

Mai târziu, ne -am chemat familiile să spună Crăciun fericit. Un amestec de emoții vine cu Crăciunul în străinătate. Îți amintește de cât de grozav este atunci când întreaga familie se reunește în sărbătoare și este greu să nu fii în preajmă pentru asta. Crăciunul nostru s-a încheiat în camera noastră de hotel, cu o sticlă de vin alb pe care am băut-o în pat, în timp ce ne bucurăm de mult iubite emisiuni TV de acasă. Bănuiesc că uneori, mai ales la Crăciun, trebuie să te verifici undeva cu tot confortul casei.

Imi place? Ia! ?

Disclaimer: Caprele pe drum sunt un asociat Amazon și, de asemenea, un afiliat pentru alți retaileri. Acest lucru indică că câștigăm comisioane dacă faceți clic pe linkuri de pe blogul nostru și cumpărați de la acești comercianți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Ce vin pentru vară – 5 vinuri pentru condiții de vreme caldă
Next post Crăciun, Revelion, precum și orice între ele