Orașe misterioase de aur – Ruinele Maya din Mexic pentru a verifica

de mii de ani, civilizația Maya a condus Mexic. Orașele lor, templele, precum și fortificațiile pun peisajul, lăsându -ne să ne întrebăm la o societate antică avansată al cărei secret, precum și legendă sunt chiar oasele unei națiuni.

În îndepărtatul estic al Mexicului, atingând aproape brațul Cuba, peninsula Yucatan îmbrățișează sudul Golfului, precum și ajunge în Marea Caraibelor.

Această provincie plină de junglă este la multe mii de moaște pe care Maya le-a construit pentru domnia lor asupra Mexicului, precum și a multor Americii Centrale.

Iată două situri arheologice semnificative ale Yucatanului la care am mers în Mexic. Când prosperă orașe din Maya, acum pur și simplu oasele albe culeseau curat de timp.

Zamá – Orașul Zorii, Tulum

Cu albastrul strălucitor al Caraibelor scânteie lângă noi, precum și calea albă de pietriș care se crunching sub picioarele noastre, ieșim dintr -o ușă de piatră joasă.

Este o ușă care, cu mii de ani înainte de noi, ar fi adus Maya la locația lor de reședință, la locația comerțului, la locația lor de cult.

Mergem prin istorie.

Dincolo de ușa încorporată într -un zid de piatră adâncă de trei metri sunt ruinele vechiului oraș Maya al lui Tulum, precum și al cetății sale de clifftop.

De fapt, acest zid, precum și impunătorul „El Castillo” sunt locul în care Tulum își primește numele.

Tulum implică „palisadă” sau „perete” în Maya.

Călătorind căile arheologice țesute între pietre, precum și stâlpi ai acestui oraș antic de ziduri, nu reușim să ne amintim total despre priveliștea peste mare care ne -a captivat interesul până acum.

Abia când ne uităm înapoi pe stânci pentru a vedea nisipul alb strălucitor al Ruinasului Playa, când ne amintim din nou că această distrugere a maya este singura dacă este de genul său să stea pe coastă.

Toate celelalte ruine Maya sunt ascunse în limitele întunecate ale junglelor.

Aici, fortul ghemuit, dar elegant, se află în cel mai izbitor de contraste cu vârtejurile de nisip moale care se învârte prin eddiile blânde ale țărmurilor din Caraibe.

Construit cu nimic, cu toate acestea, puterea mâinilor maya, cu mult timp în urmă, este un paradox fascinant pe care această viziune de vârstă a captivat atât de mulți pe Instagram.

Cobá – Orașul apei deteriorate

În timp ce pășim la bordul rickshaw -ului nostru, nu pot decât să mă simt apologetic și recunoscător tipului de la pedale. Am luat prea mult timp pentru a ajunge chiar aici de la Tulum, precum și acum trebuie să ne grăbim drumul prin această locație incredibilă a culturii antice.

Totuși, nu ar fi sosit devreme, ar ajuta atât de mult.

Acest oraș Coba a fost – precum și încă este vast.

Ar fi nevoie de o săptămână întreagă pentru a vedea toate ruinele cenușii ale acestui loc puternic. Cu toate acestea, în căldura soarelui după-amiază bolnavă, ne rostogolim de-a lungul multor sacbé pebled alb-căile din tot orașul-admirând, precum și încercăm să înțelegem amploarea acestui loc.

Există o frumusețe nepoluată către Coba. Se simte așa cum trebuie să se fi simțit la scurt timp după ce primii exploratori au descoperit aceste ruine. Ca părți din junglă, sunteți bineveniți, precum și, în același timp, admonestat de amploarea acestui spectacol.

Niciun fel de adevărat nu este acesta decât atunci când vedeți prima dată Ixmoja – Nohoch Mul așa cum o numesc oamenii.

Ceea ce ar fi fost cel mai mare dintre toate templele Maya din Mexic este acum pe jumătate învăluit până la umeri de frunzișul dens. Când partea s -a prăbușit, în timp ce cealaltă, încă cu renumitul său formă de piramidă în pas, se confruntă cu soarele de după -amiază.

Aceasta este cea mai mare piramidă din Mexic și, incredibil, ai voie să urci în vârf.

Este un efort intens, înspăimântător, cu fiecare pas înalt, dar superficial, amenințând să te arunce înapoi spre fund. Cu toate acestea, în partea de sus, sunteți răsplătit cu vederi asemănătoare cu drone peste jungle.

Lumpurile încolțesc chiar aici, precum și acolo, precum și, deși arată ca niște munți mici, am fost siguri că acestea sunt încă monumente nedescoperite, la fel ca cea pe care stăm acum.

Chiar la vest de Cobá, ascuns de orizont, precum și junglele dense, este Chichén Itzá – una dintre cele șapte minuni ale lumii contemporane. La fel ca aceste două site -uri sunt alăturate de o cale directă – un sac antic.

Puteți respecta în continuare Sacbé – dacă aveți timp, precum și abilitate. Se spune că este un pelerinaj ca niciun altul.

În timp ce ne aruncăm cu atenție pe partea acestui munte artificial, vedem că linia copacilor coboară pentru a ne satisface. Este ca și cum ai scufunda sub valurile ecologice. Pe lângă faptul că avem un sentiment al pierderii unei civilizații – plecarea drumului regilor.

Cobá își primește numele din cele cinci lacuri în care a fost construit orașul. Cobá implică „apă ruptă” sau „apă tocată”.

Călătoria nu se termină cu un zbor spre casă

Un lucru pe care l -am învățat în timp ce călătorim este doar că ați fost la o destinație nu înseamnă că ar trebui să încetați să descoperiți despre asta.

Și dacă este ceva, descoperirea unor lucruri noi despre o locație pe care ați merstimpul tău călătorind.

Noua dvs. înțelegere se combină cu amintirile dvs. pentru a produce o fotografie mai completă – pentru a înțelege lucrurile pe care le -ați experimentat.

Iată 10 lucruri pe care le -am învățat despre Maya din Mexic, deoarece ne -am întors:

1. Coba a fost unul dintre cele mai semnificative orașe maya. În primul său, ar fi avut o populație de aproximativ 50.000 de oameni, precum și o suprafață de 27 de mile pătrate. Pentru context, Manhattan este doar 22 mile².

2. Cea mai mare piramidă de la Coba – Ixmoja – nu este doar cea mai înaltă din Yucatan, cu toate acestea întregul Mexic, precum și al treilea cel mai înalt din lume. Ixmoja este, de asemenea, cunoscut sub numele de Nohoch Mul, ceea ce implică „mare movilă” în Maya.

3. Ruinele de la Tulum sunt singurele clădiri maya existente cunoscute care se află pe coastă.

4. Peste 4.000 de situri arheologice au fost descoperite în Peninsula Yucatan, cu toate acestea, există încă mai mult mii mai ascunși în junglele grele ale regiunii.

5. Maya este în jur de cel puțin 5.000 de ani – aproximativ aceeași perioadă de timp ca și egiptenii antici.

6. Alte civilizații antice cu structuri similare au avut ajutorul animalelor pentru a aduce, precum și mutarea pietrei. Maya nu avea fiare de povară – doar puterea propriilor mâini.

7. Coasta de est a Peninsulei Yucatan – statul Quintana Roo – a fost una dintre ultimele fortărețe ale Maya, care au fost controlate cu adevărat în totalitate la începutul secolului XX.

8. Quintana Roo a fost numită după un tip de legislație proeminent Andres Quintana Roo, care a fost esențial pentru a forma încrederea în sine a Mexicului din Spania la începutul anilor 1800.

9. Cancun, cel mai semnificativ oraș din Peninsula Yucatan, este cea mai ușoară poartă a Yucatanului, precum și Quintana Roo.

De asemenea, este un punct de sărbătoare, precum și mici rămășițe din istoria sau patrimoniul terenului. Cancun implică „groapa de vipere” în limba maya. Dacă nu sunteți în hedonismul pauzei de primăvară sau aparenta „lux” a călătoriei în stațiune, aceasta nu este o locație pentru dvs. Cred că numele este foarte potrivit.

10. În secolul al XIX -lea, Maya s -a ridicat împotriva asupritorilor lor spanioli, precum și au avut, o perioadă de succes. A fost cea mai mare, precum și multe victorii recente ale americanilor indigeni, precum și mezoamericanilor.

Unul dintre maya pe care i -am cunoscut, care a fost la sfârșitul anilor 90, a vorbit despre tatăl său, precum și bunicul luptând în lupte cu spaniolii. Războiul de caste a plecat din 1847-1853, așa că longevitatea trebuie să alerge puternic în familia sa!

Îmi amintesc de poveștile pe care ni le -a spus despre păcălirea soldaților spanioli, ascunzându -se în copaci, precum și chemarea zeilor lor, ceea ce i -a înspăimântat pe spanioli suficient pentru ca Maya să le lupte cu victoria.

Peninsula Yucatan, precum și Quintana Roo au fost ultimele locuri ale Maya care au capitulat la dominația mexicană, care s -a întâmplat la începutul secolului XX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post UNIVERSAL STUDIOS JAPAN: guide for First-timers
Next post Caluwayan Palm Island Beach Resort: Unde să stai în Marabut, Samar