San Diego Pro-Cathedral, Silay City: Charmerul cu cupole din Negros Occidental

Centrul credinței catolice din Silay City, pro-Catedral din San Diego este declarat a fi singura biserică din Negros Occidental cu o cupolă. De asemenea, este singurul pro-catedru din Filipine din afara Metro Manila.

Dacă vă întrebați ce este un pro-catedru, atunci sunt mulțumit că nu sunt singur aici. Aceasta a fost îngrijorarea mea, având în vedere că m -am întors din această călătorie. Potrivit amicului meu Wikipedia, un pro-chatedru „este o biserică parohială care servește temporar ca catedrală sau co-chatedrică a unei eparhii”. Dacă acest lucru este încă vag pentru dvs., bine ați venit la club. Următoarea preocupare pe care o puteți întreba este „Ce este atunci co-Catedric?” Ei bine, potrivit acestui site, este „este o clădire religioasă ridicată la Catedrală, în timp ce încă una există în eparhie”. Are sens, deoarece există deja o catedrală în zonă – Catedrala San Sebastian din Bacolod.

San Diego Pro-Cathedral

Înainte de construirea pro-catedrală din San Diego, Biserica Catolică a lui Silay a fost făcută din NIPA, precum și bambus, precum și a fost ridicată în anii 1780 sub conducerea lui Gobernadorcillo Alejo Severino. Cu toate acestea, în 1925, baronul de zahăr Don Jose Ledesma a contribuit cu fonduri pentru a începe să dezvolte o nouă structură pentru a înlocui vechea biserică. De asemenea, el a comandat Lucio Bernasconi, un arhitect italian, pentru designul bisericii, care este romanic. Luând motivație de la bisericile uimitoare din Italia, Bernasconi a produs un design care a respectat forma crucii latine. În 1927, noua biserică a fost finalizată, precum și inaugurată.

Mai multe idei pe YouTube ⬇️⬇️⬇️

Postări asemănatoare:

Catedrala San Sebastian din afara porților: Bacolod City, Filipine

Capital Park, precum și Lagoon, Bacolod: O plimbare târziu în noapte

5 site -uri de patrimoniu pentru a merge în Silay City, Negros Occidental

Pregătirea unui plan de călătorie Bacolod – Negros Occidental, Filipine

Ruinele din Talisay City (lângă Bacolod)

The Circle Inn: Unde să stai în Bacolod City, Filipine

Țara Manokan: Unde să mănânci păsări de curte inasale în Bacolod City, Filipine

Stațiunea Punta Bulata din Cauayan, Negros Occidental (opțiunea Splurge)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post TRAVEL and THE ART OF losing friends
Next post PUNTA BULATA resort in Cauayan, Negros Occidental (Splurge Option)