Cum să mergi la Parcul Național Cahuita din Costa Rica

Actualizat: 17/03/21 | 17 martie 2021

Coasta din Caraibe din Costa Rica este de obicei dominată de două locuri: jungla Amazon din Tortuguero din nord, precum și paradisul petrecerii/plajei Puerto Viejo din sud.

Dar călătorind pe coasta Caraibelor, a existat o singură locație care mi -a plăcut cel mai bine: Cahuita.

Situat la o oră la nord de Puerto Viejo, pe coasta de sud a Caraibelor, este o oprire proeminentă pentru numeroși călători, cu toate acestea nu este nicăieri la fel de congestionată ca alte zone de -a lungul coastei. Mulți călători merg în Parcul Național cu același nume. Orașul este extrem de puțin (este o casă la sub 10.000 de oameni), precum și este format predominant din mici restaurante, precum și de pensiuni – nu din magazine de călătorie, precum și baruri precum ați descoperi în Puerto Viejo.

Și parcul? Parcul este uimitor.

Acoperind peste 2.600 de acri pe teren, precum și cu o suprafață marină de 55.000 de acri, nu este neașteptat ca parcul să fie o cantitate uimitoare de natură, precum și animale sălbatice. Există peste 35 de tipuri de coral în recifurile din parc (care se întind în jur de 4 km), precum și există în jur de 135 de tipuri diferite de pește – pe care le puteți vedea dacă mergeți la snorkeling în zonă. Plajele sunt un teren de cuibărit pentru țestoasele marine.

Este un paradis.

Parcul în sine s -a deschis în 1970, precum și condiția parcului național achiziționată până în 1978. Este singurul parc național din țară care nu taxează admiterea (deși donațiile sunt binevenite).

Te îndrepți spre America Centrală?

Obțineți toate cele mai bune sugestii ale mele de călătorie din America Centrală, pe lângă un set de instrumente de planificare total gratuită, cu conformitatea cu ghidurile trimise în căsuța de e -mail:

61 Sfaturi de călătorie inteligente
Afacerea mea preferată de utilizat
O listă de verificare a planificării de 17 pași
Un primer pentru obținerea zborurilor total gratuite
O listă de ambalare sugerată

Nume: Obțineți kitul de pornire

Experiența mea în Parcul Național Cahuita

Pentru a vă oferi un sentiment despre cum este parcul, iată un scurt videoclip din timpul meu acolo:

Din păcate, ziua în care am vizitat, numeroase dintre piese au fost închise din cauza ploilor abundente, precum și a inundațiilor. (Mi-am petrecut primele două zile chiar aici în interiorul casei tale de la ploaie de 24 de ore!)

Calea din orașul Cahuita până la celălalt capăt al parcului este de 8 km. Când m -am dus, doar primii 2 km au fost deschise. Acest lucru a fost încă suficient pentru a sta pe o plajă superbă, pentru a vedea maimuțe de urlet, iguane, maimuțe cu față albă, un număr remarcabil de păsări, precum și fluturi superbi. Dacă aș vedea asta într -o zonă apropiată de oraș, nu pot decât să imaginez cum ar fi și mai mult spre interior, departe de mulți oameni.

Sfaturi pentru a merge în Parcul Național Cahuita

Pentru a vă ajuta să profitați la maxim de vizita dvs., aici sunt câteva sugestii utile, precum și lucruri de luat în considerare:

Purtați pantofi buni – calea principală este o buclă de 5 km, așa că veți dori să purtați încălțăminte excelentă dacă intenționați să mergeți pe calea completă (este plat, astfel încât să o puteți face în sandale dacă doriți, cu toate acestea, pantofii sunt cel mai probabil cel mai bine) .

Aduceți -vă potrivirea de baie – posibilități dacă doriți să înotați sau să snorkel în timp ce sunteți chiar aici, astfel încât să nu vă amintiți prosopul, precum și un costum de baie.

Nu nu vă amintiți de apă – se poate încălzi destul de cald dacă urcați calea sau să vă așezați pe plajă, așa că aduceți multă apă (cel puțin 2 litri).

Lipiți -vă pe potecă – împiedicați deteriorarea ecosistemului, rămânând pe potecă. Nici nu încercați să atingeți niciun tip de viață sălbatică.

Aduceți Bug Spray – Mosquitos poate destul de rău, așa că asigurați -vă că aduceți Bug Spray!

Aduceți -vă propria hârtie igienică – toaletele din parc nu vor avea frecvent hârtie igienică, așa că aduceți -vă singuri doar pentru a fi în siguranță!

Stai uscat – cele mai ploioase luni la care trebuie să fie iunie, precum și noiembrie, așa că încearcă să -i împiedici pe aceia dacă vrei să prevină coborârea de zi cu zi.

Informații practice pentru vizionare

Ore: Parcul este deschis zilnic între 6:00 și 17:00. Dacă intenționați să snorkel sau să vă scufundați în regiune, expunerea subacvatică este cea mai bună între februarie, precum și aprilie.

Cost: Parcul este total gratuit, cu toate acestea, solicită donații (donațiile dvs. ajută să mențină parcul deschis, așa că vă rugăm să furnizați cu generozitate!).

Ghidurile pot fi angajate în avansare sau la poartă. Așteptați -vă să plătiți în jur de 20 USD USD pentru un tur ghidat de o oră. Ghidurile au binoclu, astfel încât să puteți vedea toate animalele aproape. Multe ghiduri nu apar până în jurul orei 8:00, așa că, dacă aveți nevoie de un ghid, nu vă prezentați la fel de devreme.

Ajungând acolo: puteți lua un autobuz de la San José sau Puerto Viejo. Autobuzele de la San José sunt de aproximativ 9 USD USD fiecare metodă, precum și durează aproximativ 4-5 ore. Autobuzul de la Puerto Viejo durează în jur de 30 de minute, precum și costă 1,50 USD. Un taxi din Puerto Limon este de 15 USD USD.

***
Dacă mă întrebați, este una dintre cele mai subestimate locații care trebuie să mergeți pe coasta Caraibelor din Costa Rica.

Dacă coborâți pe coastă spre Puerto Viejo, opriți -vă în Cahuita câteva zile. În timp ce plaja poate să nu fie la fel de drăguță, drumețiile, precum și viața sălbatică sunt mult mai bune. Dacă nu aș avea un timp restrâns în timpul acestei călătorii, aș fi hAVE a rămas mai mult.

Rezervați -vă călătoria în Costa Rica: sugestii logistice, precum și trucuri
Rezervați -vă zborul
Găsiți un zbor ieftin folosind Skyscanner sau Momondo. Sunt cele două motoare preferate de navigare, deoarece răsfoiesc site -urile, precum și companiile aeriene de pe glob, astfel încât să înțelegeți întotdeauna că nicio piatră nu este lăsată neîntreruptă.

Rezervați -vă cazarea
Vă puteți rezerva pensiunea cu Hostelworld. Dacă doriți să rămâneți în altă parte decât o pensiune, utilizați Booking.com, deoarece acestea returnează în mod constant cele mai accesibile tarife pentru casele de oaspeți, precum și hoteluri ieftine.

Zona mea preferată din oraș este Trick Garden. Aceasta este o pensiune liniștită, liniștită, aproape de stația de autobuz, precum și intrarea în parc. Este o locație fantastică pentru a vă relaxa după ce a mers în parc!

Nu reușiți să vă amintiți asigurarea de călătorie
Acoperirea asigurărilor de călătorie vă va proteja împotriva bolilor, vătămărilor, furtului, precum și anulările. Este o securitate extinsă în situație, orice nu merge bine. Nu plec niciodată într -o călătorie fără ea, deoarece a trebuit să o folosesc de nenumărate ori în trecut. Folosesc nomazi mondiali de zece ani. Afacerea mea preferată care oferă cel mai bun serviciu, precum și valoarea sunt:

Aripă de siguranță (pentru toată lumea sub 70 de ani)

Asigurați -mi călătoria (pentru cei de peste 70 de ani)

MedJet (pentru o acoperire suplimentară de repatriere)

Sunteți gata să vă rezervați călătoria?
Consultați pagina mea de resurse pentru cea mai bună afacere de utilizat atunci când călătoriți. Enistând toate cele pe care le folosesc când călătoresc. Sunt cei mai buni din clasă, precum și nu puteți greși folosind -le în călătoria dvs.

Vrei mult mai multe informații despre Costa Rica?
Asigurați -vă că mergeți la ghidul nostru de destinație robust pe Costa Rica pentru chiar mai multe sfaturi de planificare!

Credit foto: 1 – Eric Fredericks, 2 – Haakon S. Krohn, 3 – Yepyep

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post READING PEOPLE: ONE skill travel has TAUGHT ME
Next post Ninsori de zăpadă hilar și creații de zăpadă cu cote X din China