Tadjikistan: Un magnific de topire de oameni

am călătorit în Asia Centrală de câteva luni acum și, în special, o lună în Tadjikistan. Ne place să ne întâlnim și să ne conectăm cu localnicii din orice țară în care ne aflăm și Tadjikistan are niște oameni fantastici! Este o topire magnifică a oamenilor din toată regiunea.

Ceea ce mi se pare cel mai interesant despre această mică țară este diversitatea oamenilor care trăiesc aici. Știați că Tajikii sunt descendenți din poporul arian? Acest lucru înseamnă că sunt strâns legate de iranieni, ceea ce ar explica de ce am văzut oameni cu aspect persan cu nasuri subțiri, ochi verzi și piele colorată deschisă.

În timpul nostru în Munții Pamir, modul în care oamenii arătau părea să se schimbe cu fiecare zi. De la OSH la Murgab (și majoritatea Pamirilor de Est), oamenii care trăiesc aici sunt predominant Kirghiz, care a venit din Valea Alay în secolele XVIII și XIX.

După Murgab, am început să ne întâlnim cu Pamiri, un grup iranian care trăiește în provincia autonomă Gorno-Badakhshan (GBAO) din Tadjikistan, precum și Pakistan, China și Afganistan. A trebuit să obținem un permis special pe pașapoartele noastre pentru a putea călători în zona GBAO din Munții Pamir și suntem atât de recunoscători că am făcut -o. Nu numai că oamenii din această regiune vorbesc propria limbă, dar urmează o religie diferită de alte părți din Tadjikistan. Această religie se numește ismailism și este o ramură a islamului Shia. Printre multe diferențe dintre cele două, nu au moschei, ci doar săli de întâlnire pentru rugăciune.

De la Kirghiz la Pamiri la Wakhan People! Oamenii din Valea Wakhan, numiți oameni Wakhi, vorbesc o limbă diferită de Tadjiks, Kirghiz și Pamiri. În prezent locuiesc în Valea Wakhan din Afganistan și Tadjikistan, precum și în Pakistan și în nord -vestul Chinei.

Dacă ați întreba pe cineva care locuiește în regiunea Gbao din Tadjikistan de unde se aflau, s -ar clasifica mai întâi prin care sunt din valea din care sunt (Wakhan, etc.), atunci ar spune că sunt oameni Pamiri și, în sfârșit, că sunt Tajik.

Singurul lucru pe care toți oamenii din munți îl au în comun este ospitalitatea, prietenia și capacitatea lor de a suporta climatul dur și altitudinile mari.

În principalul oraș Dushanbe, este o topire completă a oamenilor! Aici veți găsi ruși, Tajiki, Uzbeks, Kirghiz și străini din multe alte țări, inclusiv America, India și țările din Africa. Mini-fuste și căi strălucitoare colorate se plimbă cot la cot. Veți vedea părul maro, blond, roșu și negru. Veți găsi oameni care se roagă la moschei și sorbind espresso în cafenelele europene.

Deși aș dori să pot spune că toată lumea se înțelege aici și că trăiește în Tadjikistan este plin de curcubee și acadele pentru localnici, nu este cazul. Clashetele dintre clanuri, starea economică slabă (salariul mediu este de aproximativ 1.200 USD/an) și apropierea de Afganistan (ceea ce înseamnă legături cu comerțul cu droguri și răspândirea extremismului islam) sunt toate problemele cu care s -au confruntat această mică țară și oamenii săi și oamenii săi s -au confruntat și Continuați să faceți față.

Chiar și cu toate greutățile, oamenii sunt încă amabili și plini de zâmbete. Experiențele pe care le -am avut cu populația locală din Tadjikistan, indiferent de ce etnie, rasă, religie sau sat din care erau, nu erau decât pozitive. Am fost întâmpinați cu hellos, invitați în case și tratați ca oaspeți onorați. Vom părăsi această țară cu amintiri îndrăgite de oameni ospitalieri și experiențele grozave pe care le -am avut cu ei.

Crezi că Tajikii sunt un popor interesant? Spune -ne mai jos!

Vreau mai mult? Vezi blogurile noastre din Tadjikistan și videoclipurile de călătorie.

Îți place această postare? Ia!

Disclaimer: Caprele pe drum sunt un partener Amazon și, de asemenea, un afiliat pentru alți retaileri. Acest lucru înseamnă că câștigăm comisioane dacă faceți clic pe linkuri de pe blogul nostru și cumpărați de la acești comercianți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 10 idei de experți pentru a deveni un blogger de călătorie (de succes)
Next post Cum să câștigi bani și să călătorești lumea ca lucrător de nave de croazieră