Mai mult decât un masterclass – descoperind să -i scoată pe stridii direct din mare

, cu siguranță, nu există nicăieri mult mai bine să descoperiți exact cum să aruncați stridii decât pe țărmurile uneia dintre cele mai frumoase regiuni de stridii din lume. Călătorim pe coasta Sapphire, precum și la Broadwater Oyster Farm de pe Lacul Pambula din sudul NSW pentru a ne pune.

Nu departe de granița de sud a New South Wales, apele uimitoare ale coastei Sapphire creează cele mai bune stridii de rock din Sydney din lume.

Și popularul fermă Broadwater Oyster, un serviciu de uz casnic care cultivă aceste stridii de peste 20 de ani, ne arată exact cum să ne stropească.

Consultați videoclipul nostru despre Pambula Lake, Broadwater Oyster Farm, precum și clasa noastră de a se împrăștia, precum și de a degusta clasa.

Ne tragem în parcul aproape de rândul magazinelor de pescari care aliniază debarcaderul privind spre Lacul Pambula. Este o viziune ravagând; Strălucirea plăcută a lacului Pearlescent s -a îmbrăcat de copaci, precum și în fața unui port.

La acostările lor, OysterCatcher cu fundul plat introduce lent-dans cu umbrele lor care se balansează în adâncimile de cristal ale lacului.

Aceasta este ceea ce ne așteptam când am auzit foarte mult despre Sapphire Coast Line Oyster Trail.

Ascunse în ramurile falnice ale gumtreilor care prind carparda, apelurile telefonice de pinging ale păsărilor de clopot bântuie panorama eterică din fața noastră.

O vreme, stăm doar la fel de bine.

Pelicanul ocazional taie un V cu oglinda lacului, precum și un portocaliu, precum și piept de piept de stridii – păsări de data aceasta – s -au aruncat în trecut, cu mândrie la vedere.

Promisiunea de stridii proaspete născute, precum și crescute la doar metri de noi, ne atrag din reverie. Instituția sună Bell: Clasa noastră de oyster de strigăte este pe cale să înceapă.

Cum să ștergeți stridii cu fermă de stridii Broadwater, Lacul Pambula

Călătoria este (sau trebuie să fie) mereu plină de momente care rămân cu tine pentru totdeauna. Cu toate acestea, nu există atât de multe lucruri care vă oferă o abilitate tangibilă.

Clasa noastră este o masă albă îmbrăcată în lenjerie, ideală pe marginea lacului, unde așteaptă cuțite, mănuși de manevră, precum și prosoape de ceai.

Profesorul nostru, fermecătorul Mel, ne duce pas cu pas cu cea mai bună metodă de a deschide o stridie. Mai întâi îndepărtând excesul de coajă de la balamală, apoi preocuparea, precum și apariția stridiei deschise, tăind cu masa musculară unită la coajă, apoi întorcându -l pe carnea de stridii, precum și să o înlăture, ea face să pară ușoară.

La început este dificil, însă, sub îndrumarea atentă a lui Mel, ne îmbunătățim rapid.

Aceasta este o direcție simplificată în cinci etape în ceea ce privește exact cum să temuiezi stridii:

1. Rupeți balama cu vârful cuțitului
2. Premiați scoicile cu marginea largă
3. Tăiați conexiunea superioară la coajă cu marginea ascuțită
4. Tăiați conexiunea de jos la coajă cu marginea ascuțită
5. Întoarceți stridia cu apartamentul lamei

De asemenea, Mel ne spune câteva tehnici pentru a observa o stridie neplăcută sau una care a fost mâncată deja de un prădător, apoi despre procesul de cultivare a acestora, ceea ce le afectează aroma, precum și atunci despre consumul lor.

Mai întâi încercăm stridii doar pe cont propriu.

Nu am gustat niciodată stridii direct de la mare înainte, precum și experiența este total diferită de orice tip de stridii pe care le -am avut în trecut. Când ați avut stridii proaspete în saramura lor, nu veți reuși niciodată.

Lichidul din interiorul cochiliei unei stridii mărește cu adevărat gustul, precum și textura, precum și, de asemenea, vă spune despre unde provine stridia. Similar cu terroirul despre care vorbesc producătorii de vinuri, cunoscătorii de stridii au „merroir”-condițiile, precum și locul în care oysterii cresc.

Osturile Pambula tind să fie mai puțin sărate decât rudele lor Merimbula, care, de asemenea, au o mineralitate mai mare din cauza mult mai multă apă salină, precum și a unui lac de nisip. De asemenea, liniile de stridii ale Broadwater se află într -o zonă cu mult mai multă pescăruș, așa că există mult mai multă dulceață pentru stridii.

Dacă ați avut stridii la un restaurant, posibilitățile sunt că nu ar fi avut saramura originală în interior. O mulțime de locuri își clătesc stridiile înainte de a servi, de asemenea, ca și cum totuși obțineți un gust al crustaceelor, aroma sa peste toată este cu adevărat formată înapoi.

În continuare, încercăm stridii cu un pic de lămâie, precum și apoi câteva topping -uri, inclusiv caviarul de var roz, care este excelent. Prin metodă, dacă doriți să descoperiți mult mai multe despre limes -urile australiene, precum și de unde provin, inspectați povestea noastră aici.

Dar apoi Mel ne arată o tehnică care modifică totul.

Pentru totdeauna.

Ea ne spune să turnăm un pic din vinul nostru alb sclipitor peste următoarea noastră stridie. Fizz -ul neașteptat, precum și aciditatea minoră a șampaniei fac ceva grozav pentru stridie, precum și saramura intensă.

Cu siguranță ceva de încercat data viitoare când aveți stridii, precum și șampanie la mână.

Alte experiențe la stridii Broadwater

Pe lângă clasele de scârțâit, Broadwater folosește alte câteva experiențe. Au brânză, precum și platouri de degustareAparat de creare regională sau tăvi de stridii proaspăt scuturate pentru a mânca aici pe mesele exterioare.

De asemenea, puteți avea obstacole de picnic complet suflate, precum și excursii pe caiac în jurul lacului, evenimente de grup, excursii ale fermei, precum și șansa de a satisface acțiuni legale împotriva McIntyre, precum și Greg Carton, proprietarii prietenoși ai Broadwater.

Straturile Broadwater sunt principalul furnizor de stridii de rock din Sydney pentru toate restaurantele din jur, precum și magazinele, așa că, de fiecare dată când cumpărați stridii în regiune, le mâncați aproape întotdeauna. De asemenea, oferă direct publicului chiar aici, la ferma lor Lakeside „Shellar Door”, precum și puteți cumpăra și pe internet.

De fapt, de îndată ce am ajuns acasă, am achiziționat trei loturi de stridii nevăzute (12 din fiecare dimensiune – cocktail, alegeți, precum și premium), precum și au apărut în câteva zile.

Sydney Rock Oysters pot dura până la 10 zile din apă. Tot ce trebuie să faceți este să le păstrați rece, întunecat, precum și umed. O găleată în rufe cu un prosop umed deasupra deasupra face trucul. Nu le puneți în frigider sau în apă: asta îi va ucide.

Dacă vreun tip de rămâneți deschis, mirosul sărac sau arată un pic zdrobit, aruncați -le afară. Broadwater vă oferă un cuplu suplimentar în fiecare cumpărare doar în caz.

Care este traseul de stridii de coastă Sapphire?

Faimos pentru stridiile sale, coasta Sapphire este locația care va veni dacă vă plac aceste delicatese, precum și doriți să descoperiți multe altele despre ele.

Calea de stridii de coastă Sapphire se deplasează de la Wapengo chiar la nord de Bega până la Wonboyn, la 20 km de granița Victoria.

Toată metoda de -a lungul acestei senzaționale de 100 km de coastă, puteți experimenta stridii de rocă din Sydney în toate formele lor, precum și niciodată mai proaspete.

Consultați conceptele de top ale Sapphire Coast pentru a experimenta această regiune fantastică pentru dvs.

A ajunge la coasta Sapphire

Este la șase ore de mers cu mașina de la Sydney, precum și cu o plimbare de șapte ore de la Melbourne la Merimbula (din fericire, există oferte mari de alegeri pentru o suprasolicitare pe parcurs), precum și doar trei ore în mașini și camioane din Canberra.

De asemenea, puteți zbura în aeroportul Merimbula – este la puțin peste o oră de Sydney, precum și Melbourne, cu toate acestea, unde este distracția în asta?

Christina, precum și Jim, cu proprietarul Broadwater Oysters, ia măsuri legale împotriva McIntyre

Am verificat stridii Broadwater ca invitați media în parteneriat cu Sapphire Coast Turism, cu toate acestea opiniile noastre rămân proprii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Caluwayan Palm Island Beach Resort: Unde să stai în Marabut, Samar
Next post Cum să fac un Slam Tim Tam perfect